Eenvoudig en snel geregeld

Doe een Limosa aanvraag via Openboekhouder

Een Limosa aanvraag is (vaak samen met een A1/E101) verplicht om je werknemer in België te laten werken. Dit geldt ook voor zzp’ers die een klus uitvoeren in België of stagiaires die stage gaan lopen bij een Belgisch bedrijf. Via de Openboekhouder kun je eenvoudig en snel een Limosa (en een A1/E101) aanvragen.

 • Binnen één dag uw Limosa geleverd
 • Juristen met 30 jaar ervaring
 • Wij regelen de gehele aanvraag

Onze aanpak

Hoe werkt het?

Als ondernemer ga je voor zekerheid en wil je geen onaangename verassingen achteraf. Wij herkennen dit en zorgen er samen met jou voor dat je alle papieren bij je hebt die nodig zijn in België, zoals een Limosa aanvraag en A1/101 verklaring.

 

Wat is een Limosa?

Een Limosa (Landenoverschrijdend Informatiesysteem ten behoeve van Migratie Onderzoek bij de Sociale Administratie) bewijst dat je werknemer in Nederland verzekerd is, ook als hij of zij opdrachten uitvoert in België. Per project heb je een aparte Limosa meldingsplicht, welke drie maanden geldig is. Daarnaast dien je je elke werkdag te melden via de software Check-in-at-Work.

 

Is een Limosa voldoende om in België te werken?

Naast een Limosa heb je ook een A1/E101 nodig om in België aan de slag te kunnen. Een A1/E101 (ook wel Certificate of Coverage genoemd) bewijst, net als een Limosa, dat je werknemer in Nederland verzekerd is. Hoewel een Limosa alleen verplicht is in België, dien je een A1-formulier in te vullen als je werknemer in een land binnen de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) of in een verdragsland werkt.

 

Hoe dien ik een online aanvraag in?

Je vraagt een Limosa en A1/E101 makkelijk online aan via de Openboekhouder voor een vaste prijs van € 59,95 per medewerker. Wij regelen alles. Je ontvangt je Limosa binnen één werkdag per e-mail en je A1-verklaring binnen vier weken per post.

Je Limosa morgen al in je mailbox ?

Start direct je aanvraag

Je ontvangt binnen één werkdag je Limosa per e-mail, ook de aanvraagbevestiging van de A1/E101 krijg je opgestuurd. Met deze twee documenten mag je meteen beginnen met werken voor je Belgische opdrachtgever.
 • Prijs: 147,35 €
 • American Express
  Discover
  MasterCard
  Visa
  Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa
   

Wij gaan voor zekerheid

Zeker weten dat u aan de regels voldoet in België (en in Nederland)

De Openboekhouder helpt je bij het aanvragen van alle verklaringen voor uw bedrijf om te kunnen werken in het buitenland. Onze boekhouders zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en geven u eerlijk en betrouwbaar advies.

Niet stoffig, wel betrokken

Samen werken aan samenwerken

Duurzaamheid zit hem voor ons niet alleen in onze online werkwijze. We bouwen ook graag een duurzame relatie met jou op. Met persoonlijke gesprekken en onbeperkt advies. Online kun je gewoon met je boekhouder meekijken. Als een open boek. Zo zie je precies wat we doen. Samen halen we het beste uit jouw onderneming.

Dit doen we nog meer

Van je allereerste ondernemingsplan tot de jaarrekening van je gevestigde bedrijf. De Openboekhouder schept orde in jouw bedrijfsadministratie. Kun jij lekker aan het werk.

Bedrijf starten

Bedrijf starten? Wij helpen je bij het oprichten van je bedrijf, leggen de nodige juridische basis en zorgen voor een – tot in de nopjes – verzorgde administratie.

Ervaar dienst

A1 (E101) aanvraag

De Openboekhouder helpt je bij het aanvragen van alle verklaringen voor uw bedrijf om te kunnen werken in het buitenland. Onze boekhouders zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en geven u eerlijk en betrouwbaar advies.

Ervaar dienst

Ondernemings recht

Aan een eigen zaak hangen heel wat juridische zaken. Fouten kunnen behoorlijk kostbaar zijn. De Openboekhouder helpt je stap voor stap.

Ervaar dienst

Contract opstellen

Nooit meer gedoe met de kleine lettertjes. Bij (arbeids)contracten is duidelijkheid voor beide partijen belangrijk.

Ervaar dienst

BKR-registratie verwijderen

Sneller van een BKR-registratie afkomen? Soms kan dat! Wij hebben alle juridische kennis om je hierbij te helpen.

Ervaar dienst
Gratis advies vragen