Administratie

Hulp nodig?

Advies voor groot en klein

Geen bedrijf is hetzelfde. Logisch dus dat iedere ondernemer met andere juridische en ondernemingsrecht vragen zit. Wij adviseren je bij alle juridische hobbels op jouw ondernemerspad. Van eenvoudig contract tot ingewikkelde overname. Wat daar nog meer bij hoort?

 • Een rechtsvorm kiezen
 • Samenwerkingen en overnames
 • Algemene voorwaarden opstellen
 • Huurrecht
 • Zakelijke conflicten
 • Contracten opstellen

Van droom naar business

Een bv oprichten

Een bv oprichten doe je niet iedere dag. Logisch dat je met vragen zit. Wij leggen je in begrijpelijke taal uit wat er nodig is en voorzien je van duidelijk advies. Dat scheelt je een hoop zoekwerk. 

 • Ondernemingsplan checken/opstellen
 • Marketing- en communicatieplan maken
 • Financieel plan checken
 • Rechtsvorm kiezen

Het laatste hoofdstuk

Een bv opheffen

Een bedrijf is een stuk sneller opgericht dan opgeheven. Een bv opheffen (ook wel liquideren) kan op verschillende manieren. Logischerwijs komt het ondernemingsrecht bij kijken. Wat de beste optie is, hangt af van jouw situatie. Heeft de bv bijvoorbeeld vermogen en zijn er schulden? Wij helpen je bij de juiste keuze en de vervolgstappen.

 • Ontbinding en vereffening (liquidatie)
 • Turboliquidatie
 • Faillissement

Let’s talk

Waar kan ik je mee helpen?

Heb je advies in begrijpelijke taal nodig of wil je iets vragen over ons abonnement? Vertel. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Groene zaken zijn goede zaken

Daarom boekhouden wij duurzaam

Dat doen we door zoveel mogelijk online te werken. Dat scheelt stapels papier en flink wat kilometers op de weg. Wat dat voor jou betekent? Je dient alles gemakkelijk online in via een beveiligde omgeving. Ook heb je geen reistijd. We ontmoeten elkaar gewoon online. Voorkeur voor real life? Daar doen we ook niet moeilijk over.

Administratie

Niet stoffig, wel betrokken

Samen werken aan samenwerken

Duurzaamheid zit hem voor ons niet alleen in onze online werkwijze. We bouwen ook graag een duurzame relatie met jou op. Met persoonlijke gesprekken en onbeperkt advies. Online kun je gewoon met je boekhouder meekijken. Als een open boek. Zo zie je precies wat we doen. Samen halen we het beste uit jouw onderneming.

Dit doen we nog meer

Van je allereerste ondernemingsplan tot de jaarrekening van je gevestigde bedrijf. De Openboekhouder schept orde in jouw bedrijfsadministratie. Kun jij lekker aan het werk.

Bedrijf starten

Bedrijf starten? Wij helpen je bij het oprichten van je bedrijf, leggen de nodige juridische basis en zorgen voor een – tot in de nopjes – verzorgde administratie.

Ervaar dienst

A1 (E101) aanvraag

De Openboekhouder helpt je bij het aanvragen van alle verklaringen voor uw bedrijf om te kunnen werken in het buitenland. Onze boekhouders zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en geven u eerlijk en betrouwbaar advies.

Ervaar dienst

Limosa aanvragen

Als ondernemer ga je voor zekerheid en wil je geen onaangename verassingen achteraf. Wij herkennen dit en zorgen er samen met jou voor dat je alle papieren bij je hebt die nodig zijn in België, zoals een Limosa aanvraag en A1/101 verklaring.

Ervaar dienst

Contract opstellen

Nooit meer gedoe met de kleine lettertjes. Bij (arbeids)contracten is duidelijkheid voor beide partijen belangrijk.

Ervaar dienst

BKR-registratie verwijderen

Sneller van een BKR-registratie afkomen? Soms kan dat! Wij hebben alle juridische kennis om je hierbij te helpen.

Ervaar dienst
Gratis advies vragen